четвртак, 27. фебруар 2014.

Proverite ovih 5 tačaka na svom telu: Čudni znaci koji rano ukazuju na bolesti


27. 02. 2014. 12:22 |
Autor: Mariota Vlaisavljević | Foto: shutterstock
  
Mnoge bolesti počinju sitnim promenama koje i sami možete da primetite- ako znate šta treba da tražite i gde treba da gledate. Ovo je pet "punktova" koje s vremena na vreme treba da proveravate.


ČULO MIRISA

Slabljenje čula mirisa može da bude znak koji ukazuje na pojavu Alchajmerove bolesti. Promene se dešavaju u nervnim završecima unutar nosa koje su povezane s određenim delovima mozga, a koji imaju veze sa ovom bolešću.
PREGLEDAJTE NOKTE

Zdravi nokti su ravni, bez zadebljanja i imaju zdravu, ružičastu boju. Ako primetite crvenilo ispod noktiju i zadebljanja, to može da bude znak lupusa. U pitanju je autoimuna bolest koja napada zdravo tkivo.
I KOSA JE VAŽNA

Kada štitna žlezda ne radi to utiče na hormone u telu, uključujući i one povezane s rastom kose. Ako primetite da vam kosa ubrzano opada, dobijate dlake na čelu postoji mogućnost da nešto nije u redu sa radom ove žlezde.
PROVERITE DAH

Ako imate neprijatan zadah, to prvenstveno može biti znak loše oralne higijene i pokvarenih zuba. Ali može da ukazuje i na poteškoće sa erekcijom- ukoliko ste muškarac.
KONTROLA OČIJU

Jedno je istraživanje pokazalo da ljudi od 38 godina koji su imali proširene kapilare u očima imaju manji koeficijent inteligencije. S vremenom njihove kognitivne funkcije opadaju i to može da ukazuje na demenciju.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...