среда, 5. март 2014.

4 načina da izravnate kosu prirodnim putem


Datum objave: 12. Juni 2012. |  Rubrika Cool & KorisnoPraktični savjetiZdravlje i ljepota
Ravna, svilenkasta kosa san je velikog broja mladih djevojaka te one praktikuju razne, prirodne ili vještačke, načine ravnanja kose. Međutim, najpreporučljivi metod ravnanja kose je onaj prirodni, jer se njime kosa ne oštećuje. Mlijeko od kokosa, med, sok od limuna, maslinovo ulje, jaja i toplo ulje za kosu su proizvodi pomoću kojih možete prirodnim putem izravnati svoje uvojke. Donosimo vam par primjera.

Mlijeko od kokosa i limunov sok

Izrendajte kokos, pomiješajte ga sa vodom te dobijenu smjesu procijedite kako biste odvojili kokosovo mlijeko. Dodajte malo limunovog soka te mješavinu ostavite da se ohladi četiri do pet sati, sve dok na površini ne primijetite pjenušav sloj. Skinite pjenu te je ravnomjerno nanesite na kosu. Natopite peškir vrućom vodom te njime prekrijte kosu. Držite na glavi oko sat vremena. Nakon toga našamponirajte i isperite kosu. Ponavljanje ovog procesa ne samo da će vam izravnati kosu već će vam pomoći i da se riješite peruti te će vaša kosa dobiti prekrasan sjaj.

Mlijeko

Pomiješajte jednaku količinu mlijeka i vode te mješavinu uspite u bocu sa raspršivačem. Pošpricajte kosu mješavinom i ostavite da odstoji 20 minuta. Nježno počešljajte kosu češljem sa širokim zupcima, jer će na taj način smjesa ravnomjerno biti raširena preko vaših uvojaka. Nakon toga našamponirajte i operite kosu te češljajte kao i obično.

Toplo ulje za kosu

Nanošenje toplog ulja na kosu jedan je od najjednostavnijih načina da izravnate kosu na prirodan način. Tretman toplim uljem obogatiće vašu kosu proteinima i vitaminima koji su veoma važni za zdravlje kose. Ulje ne samo da regeneriše kosu već je i jača, dajući joj sjajan izgled. Ugrijte bilo koju vrstu ulja za kosu te ga nježno utrljajte na glavu i kosu i masirajte dvadeset minuta. Počešljajte kosu i prekrijte je vrelim peškirom te ostavite da odstoji pola sata. Ovo će “nahraniti” vaše folikule i izravnati kosu.

Mlijeko i med

Dodajte par kapi meda u šolju mlijeka. Mješavinu nanesite na kosu i ostavite da odstoji dva sata. Nakon toga našamponirajte i isperite kosu. Ponavljanje ovog procesa dva mjeseca će izravnati kosu i dati joj svilenkasti izgled i zdravi sjaj.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...