понедељак, 10. септембар 2012.

Srpski paraolimpijci sami prave doček u Beogradu!

"Dođite da se družimo!", pozivaju srpski paraolimpijci građane Beograda i sve ostale koji su sa pažnjom pratili njihov nastup u Londonu, gde su na Paraolimpijskim igrama osvojili pet medalja posle kojih su odlučili da sami naprave "doček" u prestonici.
Pet medalja na najvećoj sportskoj manifestaciji, od toga dve zlatne, tri svetska rekorda i isto toliko srebrnih medalja, učinak su sjajnih predstavnika naše zemlje na Igrama. Dovoljno za divljenje, kao što je dovoljan za divljenje i svaki njihov nastup na domaćoj i međunarodnoj sceni, ali ne i dovoljno za neki veliki doček, podno čuvenog balkona, recimo.
 
Ipak, ne zameraju nikome. Vedrog raspoloženja, a kako i ne bi bili posle impresivnih nastupa u Velikoj Britaniji, pozivaju na doček koji sami organizuju. Nije to baš klasičan doček uz vatromet, slavne zvanice i muzičke hitove koji grme sa ogromnih zvučnika, već jedan u njihovom stilu. Skroman, ali od srca.
 
"Nas u utorak u podne u hotelu Moskva očekuje zvanična konferencija za novinare povodom povratka iz Londona. Sat vremena kasnije, u 13 časova, termin je za koji smo odlučili  da pozovemo sve zainteresovane na jedno druženje na Terazijama", rekao je za Blicsport.rs generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Srbije Bojan Jaćimović.
 
Srpski paraolimpijci su na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojili pet medalja: zlatne novi svetski rekorderi Željko Dimitrijević u bacanju čunja i Tanja Dragić u bacanju koplja, a srebrne Draženko Mitrović (na fotografiji, dole u sredini, u društvu kolega iz paraolimpijske reprezentacije) u bacanju kugle, kao i stonoteniseri Zlatko Kesler i Borislava Perić-Ranković.
 
Baš oni, ali i ostali predstavnici naše delegacije koja je u Londonu imala 13 takmičara, pozivaju na druženje. Utorak, 13 časova, Terazije. Sami organizovali... Red je da više ne budu sami u svojim nastojanjima da budu najbolji što mogu biti.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...