четвртак, 30. август 2012.

Bez muke do ravnog stomaka i posle 30. godine


Žena, Foto: Shutterstock, 30. 08. 2012. 00:02
Komentara 0 | Preporuka 0
Bez obzira na to koliko godina imate, uz malo kretanja, odgovarajuću negu i ishranu, i vi ćete moći da pokažete svoj stomak bez straha od neprijatnih pogleda.
 

POSLE TRIDESETE
Najbolje vežbe

Tkivo je još uvek elastično i mišići brzo reaguju na trening. Zato se odlučite za neki lakši sport koji će vam pričinjavati zadovoljstvo. Savet: Tri puta nedeljno vrtite hulahop oko 20 minuta. Kružni pokreti podstiču sagorevanje masti, pa ako i posegnete za nekim slatkišem, to se neće odraziti na vašu liniju. Osim toga, ova vežba zateže struk. Vežba za svaki dan: Stanite uspravno, uvucite stomak i zadržite ga u tom položaju 10 sekundi. Pet puta. Ova vežba je odlična za jačanje trbušnih mišića.
Savršena nega
Da bi vam koža ostala čvrsta, trebalo bi redovno da podstičete cirkulaciju. Dobro se pokazala masaža štipkanjem, a evo kako ona funkcioniše: Uhvatite kožu palcem i kažiprstom, povucite je nagore, pa pustite. Obradite na ovaj način ceo stomak (tri minuta). Turbo alternativa: Uzmite nekoliko kockica leda i masirajte njima stomak oko jedan minut.
Ishrana
Pošto creva još uvek dobro obavljaju svoj posao, sirovo voće i povrće će vam svakako prijati. Najbolje bi bilo da svakodnevno jedete sirovo povrće, jer ono doprinosi očuvanju vitke linije. Savet: Jedite artičoku dva puta nedeljno, jer aktivna supstanca cinarin doprinosi izbacivanju štetnih materija iz organizma.

POSLE ČETRDESETE
Najbolje vežbe
Posle četrdesete kilogrami postaju uporniji. Zato je jačanje donjih trbušnih mišića izuzetno korisno (vidi sliku). Na mestima gde se razvijaju mišići jastučići nestaju. Još jedna efikasna vežba: Lezite na leđa, podignite noge tako da budu pod pravim uglom u odnosu na telo, uvucite pupak, a onda (bez zaleta) podižite zadnjicu. Osam puta.
Savršena nega
U ovom periodu vezivno tkivo polako počinje da se opušta i zato ga je veoma važno negovati. Počnite dan suvom masažom. Trljajte stomak kružnim pokretima oko pet minuta rukavicom za masažu. Tako ćete poboljšati cirkulaciju, a proizvodi koji podstiču razmenu materija biće dvostruko efikasniji (na primer, ulje protiv celulita na bazi breze).
Ishrana
Posle četrdesete godine u telu se zadržava višak tečnosti. Pošto so vezuje vodu, bilo bi bolje da koristite sveže začine umesto soli. Savet: Pijte tri šolje soka od peršuna dnevno, jer silikatna kiselina koju on sadrži jača vezivno tkivo. Prelijete jednu supenu kašiku seckanog peršuna sa 200 ml ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta.

POSLE PEDESETE
Najbolje vežbe
Jastučići na stomaku su u svom elementu i vi se pitate kako da ih se rešite? Primenjujući kombinaciju istrajnosti, gimnastike i opuštanja to možete da postignete. Najbolje bi bilo da još pre doručka izađete u brzu polučasovnu šetnju.
Važno: Budite uporni, jer efekti treninga neće biti dugotrajni kao ranije. Osim toga, barem tri puta nedeljno trebalo bi sebi da priuštite svesno opuštanje. Savet: Lezite na krevet, a zatim opuštajte deo po deo tela (stopala, noge, ruke, šake, lice...).
Savršena nega
Pod uticajem smanjenog lučenja hormona, koža je slabije prokrvljena, pa se preporučuje medicinska glina. Namažite njome kožu i uvijte je folijom. Posle pola sata isperite toplom vodom. Dva puta nedeljno.
Ishrana
Pošto kalorije sporije sagorevaju, treba da potpomognete ovaj proces. Svakodnevno pojedite šaku sveže potočarke (na primer kao salatu), jer ona poboljšava metabolizam masti, a uvedite i voćni dan. Savet: Konzumirajte mango i papaju, jer je to voće bogato kalijumom i podstiče izbacivanje viška vode iz organizma.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...