субота, 28. април 2012.

Najbolji posao u Britaniji: sedi u pabovima za 7.700 funti (Blic)

Injacio Kabras, sin italijanskog proizvođača vina, koji se bavi proučavanjem pabova u unutrašnjosti Velike Britanije, dobio je stipendiju Britanske akademije od 7.700 funti. Taj novac pomoći će mu da napiše studiju o ulozi pabova u društvenom i ekonomskom životu malih sredina u Velikoj Britaniji.

Injacio Kabras
Kabras se nada da će njegov rad pomoći da se vlasti ubede da pronađu način da pabovi nastave svoj život u udaljenim i usamljenim mestima. Injacio je veliki anglofil, prošle godine je uzeo britansko državljanstvo, i uprkos tome što njegova porodica poseduje vinograde na rodnoj Sardiniji, više voli pivo od vina.

“Primetio sam da su stanovnici manjih mesta veoma srećni, posebno u selima. Kada sam i pitao zašto žive tu, 90 odsto njih mi je reklo ‘zato što ima dobar pab’”.
Pre dve godine napisao je rad o seoskim krčmama u Lejk distriktu, nakon što je obišao više od sto gostionica. Sada planira da proširi istraživanje na ostatak Engleske, i poseti 1.700 seoskih pabova u mestima sa manje od tri hiljade stanovnika.
“Nije reč samo o biznisu. Pabovi su mesto gde se ljudi okupljaju i gde se rađaju nove inicijative - dobrotvorne i sportske manifestacije, dobrovoljni rad...”, kaže Kabras.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...