Unesite svoj mejl ako želite da redovno pratite ovaj blog

Дошло је до грешке у овом гаџету

петак, 29. август 2014.

6 namirnica koje čuvaju mladost


Datum objave: 4. Septembar 2012. |  Rubrika Cool & KorisnoZdravlje i ljepota
Starenje je vjerovatno jedina stvar koja je neizbježna. Ipak, ako se hranite zdravo, taj proces se može usporiti. Štaviše, pojedine namirnice vam mogu pomoći da sačuvate mladoliki izgled veoma dugo. Da vidimo koje su to.

Jogurt

Jogurt sadrži “prijateljske bakterije” koje pomažu varenje hrane koju konzumiramo. On pomaže bolje funkcionisanje probavnog trakta te ga održava čistim čime se izbjegavaju crijevne infekcije koje se povezuju sa starenjem. Pored toga, jogurt sadrži i kalcijum koji pomaže u održavanju jačine i zdravlja kostiju te drži na distanci oboljenja kostiju, kao što je osteoporoza.

Riba

Drugi problem kojem postajemo podložni starenjem su srčana oboljenja. Ali, ako u ishranu uvrstite veće količine ribe, bićete u mogućnosti da izbjegnete sve srčane tegobe. Riba sadrži omega-3 masne kiseline koje sprečavaju začepljenje arterija, što je izazvano povećanom količinom lošeg holesterola, te se na taj način održava normalan ritam i funkcionisanje najvažnijeg mišića u našem organizmu.

Orašati plodovi

Orašasti plodovi nam dokazano pomažu da duže živimo, jer sadrže ogromne količine neophodnih minerala i vitamina. Bogati su nezasićenim mastima koje sprečavaju oboljenja srca i razne vrste raka. Pored toga, sadrže veliku količinu vitamina i minerala koji se ponašaju kao antioksidanti.

Čokolada

Ostaćete mladi, ako krv u vašim venama teče normalno i bez ikakvih smetnji. Tamna čokolada sadrži obilne količine flavanola koji održava normalno funkcionisanje krvnih sudova u vašem organizmu. Ovo pomaže u sprečavanju zdravstvenih problema vezanih za visok krvni pritisak, dijabetes, demenciju te problema vezanih za bubrege. Sve ovo utiče na mladost.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje sadrži polifenole i antioksidante koji pomažu u izbjegavanju oboljenja koja se povezuju sa starenjem. Poput orašastih plodova, maslinovo ulje sadrži nezasićene masti te pomaže u sprečavanju srčanih oboljenja i pojave raka.

Crno vino

Crno vino sadrži jedinjenje pod nazivom resveratrol, a koje usporava proces starenja ćelija u organizmu. Dakle, umjereno konzumiranje crnog vina pomaže vam da produžite mladost na prirodan način. Alkohol, kada se konzumira u umjerenim količinama, pomaže u zaštiti od srčanih oboljenja, dijabetesa i gubitka pamćenja usljed starosti.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...