субота, 8. јануар 2011.

Kako da hranom ojačate pamćenje

Ako muku mučite sa koncentracijom, povremno ste nervozni i slabije pamtite, krajnje je vreme da pomognete vašem mozgu. Za početak ne treba da preskačete obroke, jer to izaziva pad šećera zbog koga ćete se osećati iscrpljeno i nervozno. Badem je bogat magnezijumom

Magnezijum je poznat kao mineral koji podstiče izlučivanje serotonina. Ima ga u bademu, puteru od kikirikija, spanaću, pasulju sa crnim tačkama, sočivu, pečenom krompiru. Ukoliko ste baš zauzeti i nemate dovoljno vremena da vodite računa o ishrani, uzmite magnezijum kao dodatak ishrani.

Za dobro pamćenje zadužen je i vitamin B, koji je ključan za emocionalno zdravlje.

Da biste ga uneli u organizam, jedite lisnato tamnozeleno povrće, vitamin B-2 dobićete iz brokule, pečuraka i prokelja. Žvačite proso i pšenične klice za B-1, vitamin B-3 ili nijacin naći ćete u kikirikiju, a B-6 u ribi i piletini.

I na kraju, ukoliko niste najbolje raspoloženi, bilo bi najbolje da unosite omega ulje.

Američka studija iz 1999. godine je pokazala je da riblje ulje ima dobar učinak na manično-depresivne pacijente. Omega sastojci se nalaze u semenu lana i spirulina algama.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...