среда, 2. мај 2012.

Čišćenje organizma


Lekar opšte prakse prim dr Petar Borović objašnjava da detoksikaciju organizam obavlja spontano.
- Ljudi su počeli oko toga da prave biznis. Međutim, ako želimo da organizam pravilno funkcioniše, pre svega sami moramo povesti računa o tome. Hranu koju je organizam izmetabolisao, on to izbacuje preko bubrega, jetre, stolice i kože. Oko toga se generalno pravi prevelika fama, a za tim zaista nema potrebe. Ako čovek uzima dovoljno tečnosti, to je najbolja detoksikacija. Uzimanje dve čaše čiste vode pre doručka, zatim dve čaše
Tikvice – ubrzavaju metabolizam
Šargarepa – odlična za detoksikaciju
Mladi luk – čisti krvne sudove
Kopriva – prirodni diuretik
Cvekla- pospešuje rad metabolizma
Celer - ubrzava varenje
Đumbir- podstiče rad žuči
pred ručak i dve čaše pred večeru prouzrokuje da organizam sam besprekorno obavlja detoksikaciju. Ukoliko osoba ne konzumira cigarete (u cigareti je pronađeno 7.600 otrova), zatim kafu koja je takođe nepoželjna, kao i ostale štetne namirnice, organizam neće imati nikakvih problema sa toksinima. Vrhunska detoksikacija je kada se uzimaju dovoljne količine voća i povrća i tečnosti. Oko 600 grama voća dnevno, šest čaša vode (dve pre svakog obroka), 300 grama povrća i voditi računa da se nikako ne meša u toku jednog obroka sveže voće i povrće, sasvim je dovoljno za prirodnu detoksikaciju organizma - objašnjava doktor Borović.
On ističe kako od tretmana detoksikacije ne bi trebalo praviti biznis, a to je izuzetno popularno poslednjih godina. Zdrava ishrana i zdrav način života vode i zdravom organizmu bez previše toksina. Ukoliko želite da doprinesete prirodnoj detoksikaciji, onda je najbolje da jedan dan nedeljno konzumirate isključivo voće, nikakvu drugu hranu. Najlepše žene sveta se na taj način hrane i to je, uz dovoljno tečnosti i izbegavanje štetnih namirnica, prema rečima doktora Borovića, sasvim dovoljno.


Zelena glina ispira otrove
Zelena glina za oralnu upotrebu podstiče čišćenje organizma od toksina i teških metala, pomaže obnavljanje ćelija, čisti i obogaćije krv. Ovu vrstu gline možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane, ali morate da budete veoma pažljivi i da se tačno pridržavate uputstva o upotrebi. Jednu pastičnu kašičicu gline razmutite u 2 dl vode i ostavite da odstoji preko noći. U prvoj nedelji pijte samo vodu, a talog od gline bacite. U drugoj nedelji promešajte napitak, sačekajte 5 minuta da se glina slegne i popijte vodu. U trećoj nedelji popijte pomešanu glinu i vodu. Zatim napravite pauzu. Ovu kuru čišćenja možete raditi dva do četiri puta godišnje.


Kupke podstiču cirkulaciju
Kupke su takođe idealne za vreme detoksikacije, a možete ih napraviti i sami. U kadu stavite 10 svežih ili suvih listova lovora iscepkanih na komadiće, pa napunite kadu vodom. U kadi ostanite 15-20 minuta, izađite iz vode, pa izmasirajte telo bademovim uljem pomešanim s nekoliko kapi lavandinog ulja. Posebno blagotvorno delovanje ima topla kupka sa dodatkom pola kilograma morske soli. Poznato je da topla voda podstiče funkciju jetre, bubrega i kože, koji su zaduženi za filtriranje i otklanjanje toksina nakupljenih u organizmu. Tokom kupke podiže setemperatura tela, a rezultat je čišćenje limfe i krvotoka od štetnih supstanci.

Sokovi od povrća- za čišćenje organizma
Idealna kombinacija: Izmiksirajte šargarepu, paradajz i sok od limuna.
Vitamini iz ovog povrća obezbediće vam lep ten. Reč je o moćnim antioksidantima koji usporavaju starenje ćelija. Kombinacija šargarepe, paradajza (bogatog likopenom) i limuna (punog vitamina C) podstiče stvaranje kolagena. Tokom dve nedelje svakodnevno pre ručka i večere popijte veliku čašu ovog soka. Ponovite to dva do tri puta godišnje. Pozitivne efekte ćete primeniti već posle prvih sedam dana. Pošto je ovaj sok prilično hranljiv, možete da ga pijete i za popodnevnu užinu.

Izbacivanje tečnosti
Idealna kombinacija: Izmiksirajte šargarepu, cveklu, celer i krastavac
Sok od šargarepe i cvekle podstiče rad jetre, celer ubrzava prolazak hrane kroz creva, a krastavac dobrinosi izbacivanju tečnosti iz organizma. Sveže začinsko bilje (peršun, korijander i vlasac) doprinosi da ovaj sok ima i osvežavajuće dejstvo. Pijte jednu veliku čašu ovog soka pre glavnih obroka tokom dve nedelje da biste očistili organizam od toksina nagomilanih zbog stresa, zagađenog vazduha i nezdrave ishrane. Trudite se da tokom ove kure pijete sedam do osam čaša vode dnevno.



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...