четвртак, 30. август 2012.

Вјенчање на врху Суве планине



Један заљубљени пар вјенчао се на највишем врху Суве планине - Трему. Ово мјесто било је судбинско за Татјану Рашевић и Ненада Подовца, јер је прије двије године Тања пала са тог врха у провалију, а спасао је управо будући муж.
09:16|27/08/2012


Извор: РТС
У присутву матичара и педесетак званица, један заљубљени пар планинара вјенчао се на 1.810 метара надморске висине, на врху Суве планине. Брак су склопили планинарка из Београда која је прије двије године преживјела пад са те планине и њен спасилац из Ниша.
Званица би било и више да до мјеста вјенчања није морало да се пјешачи пет сати у једном правцу. Са књигом вјенчаних за девет заплањских села, до врха је ишао и матичар, коме је, каже, ово било најинтересантније вјенчање у каријери.
„Баш напоран успон, нисам се надао да ћу морати оволико да идем", пожалио се матичар Мирко Величковић.
Са поклоном у руци, из правца Душника екипи која је пратила необичну свадбену церемонију прикључио се и директор Туристичке организације Гаџин Хан, који вјерује да ће вјенчања на Трему постати традиција.
„То што су они одлучили да склопе брак на Сувој планини нама иде у прилог као промоција наше љепотице, Суве планине", објаснио је Зоран Димитријевић, директор ТО Гаџин Хан.
На врху са којег је прије двије године преживјела пад у провалију дубоку 70 метара, Београђанка Татјана Рашевић није крила задовољство.
„Осјећам се предивно. Вољела бих да су овде са нама и моји и Нешини родитељи, али и неки наши пријатељи који, ипак, нису могли на успон", изјавила је млада.
У несрећи је задобила прелом ребара и ишчашење кољена, а пронашли су је послије 10 сати спасиоци међу којима је био и Нишлија Ненад Подовац, припадник оружаних снага Србије.
„Први пут сам је видио у снијегу, али нисам желио да се експонирам јер је ту била Горска спасилачка служба. Пронашао сам коту и путању гдје је требало да је спусте ка Космовцу", описао је младожења њихов први сусрет.
На прво вјенчање на Трему подсјећаће убудуће и ова табла љубави поред које су званице фотографисале са младенцима.
С.В.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...