четвртак, 30. август 2012.

Diplome za pse i za neke naše ljude!



Diplome za pse i Srbe!
KURIR - 24.08.2012 14:59 VIDEO FOTO
Australijski zlatni retriver Soni ima diplomu doktora medicinskih nauka Univerziteta Ešvud!
Možda ovo i ne bi bilo tako neobično da s diplomom tog univerziteta u Srbiji ne radi više od dvadeset ljudi, i to na visokim pozicijama. Među njima su i jedna asistentkinja na privatnom fakultetu, vlasnici nekoliko kompanija, cijenjeni advokati, visoki zvaničnik vodeće NVO, strani predavači iz oblasti bezbjednosti na pojedinim fakultetima.
Naime, novinari Novog magazina su, po ugledu na australijske kolege, uradili istraživanje o diplomama koje se mogu dobiti bukvalno na kućnu adresu. Neophodno je samo da pošaljete određene podatke pa da za nekoliko dana - bez polaganja ispita - postanete doktor nauka. Ova usluga košta svega nekoliko stotina dolara.
Kako to funkcioniše u praksi? Australijski novinari poslali su formular popunjen na ime svog psa, zlatnog retrivera. U odjeljku „životno iskustvo“ naveli su da je Soni „jeo iz bolničkog kontejnera posljednjih pet godina, što je psećih 35“, kao i da „ima veliko iskustvo u mirisanju anusa drugih pasa“. Poslali su dokument sa sličnim navodima i objašnjenjima, platili 450 dolara i poslije dvije nedjelje stigla je diploma s transkriptom navodno položenih ispita.

Soni ima i desetke

Soni je iz imunologije i zoologije dobio desetku, a iz verbalne komunikacije i sposobnosti prezentacije devetku.
U proteklih šest mjeseci novinari Novog magazina intenzivno su istraživali pojavu takozvanih fabrika za štancovanje diploma i otkrili da istu diplomu sa istog univerziteta posjeduje i oko 20 uticajnih ljudi u Srbiji.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...