недеља, 6. април 2014.

Prekrasna koža: 6 tretmana pomoću sode bikarbone


Datum objave: 3. Decembar 2012. |  Rubrika Cool & KorisnoZdravlje i ljepota
Uvjereni smo da je imate u kući, ali da li ste znali da je soda bikarbona jedan od najkorisnijih (da ne pominjemo i da je jedan od najjeftinijih) sastojaka koji možete upotrijebiti za njegu kože? Saznajte i kako.

Pranje lica

Jedan od načina da upotrijebite sodu bikarbonu za njegu kože jeste da je koristite kao sredstvo za pranje lica. Kombinujte dvije kašičice sode bikarbone i jednu kašičicu tople vode te promiješajte da stvorite pastu. Umijte se toplom vodom i nanesite pastu na lice te trljajte nježnim, kružnim pokretima. Nakon par minuta lice isperite mlakom vodom.

Piling

Možete je koristiti i kao piling. Dovoljno je da pomiješate 15 grama sode bikarbone, 30 grama ovsenog brašna i 20 ml vode.

Kupka za stopala

Koži stopala se obično i ne pridaje toliki značaj. Međutim, uz pomoć sode bikarbone, koža na vašim stopalima može biti mekana i njegovana. Na svake tri litre vode dodajte 70 grama sode bikarbone te u mješavinu potopite stopala na pola sata. Nakon toga na stopala nanesite kremu.

Kupka za detoksikaciju

Kupke za detoksikaciju (samo ime im kaže) odličan su način da iz tijela izbacite toksine i da koži vratite prirodni sjaj. Za ovu kupku možete koristiti i sodu bikarbonu: u vodu dodajte 70 do 140 grama sode bikarbone i 140 grama gorke soli. “Izležavajte” se u kupki oko pola sata.

Njega noktiju

Sodu bikarbonu možete koristiti i za čišćenje noktiju i eliminisanje gljivica na njima. Za čišćenje, na nokte pospite malo sode bikarbone i dobro izribajte četkicom. Za liječenje gljivica na noktima, pomiješajte dva dijela sode bikarbone i jedan dio vode, kako biste dobili pastu, koju ćete nanijeti na nokat i oko njega. Ostavite da odstoji desetak minuta te ponavljajte dva do tri puta dnevno, sve dok ne eliminišete gljivice.

Maska protiv akni

Ukoliko imate problema sa aknama, soda bikarbona je odlično oružje da ih se riješite. Nakon pranja lica, pomiješajte malo sode bikarbone sa toplom vodom kako biste dobili pastu koju ćete nanijeti na lice. Ostavite je da odstoji pet do deset minuta i isperite mlakom vodom. Soda bikarbona ne samo da će vam očistiti i omekšati kožu, već će vam pomoći i da se riješite mitesera.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...