четвртак, 5. јул 2012.

Da li su klima uređaji bezbedni za bebe?

Kako temperature rastu, tako želimo na bilo koji način da se rashladimo, ali roditelji uglavnom brinu da li su klima uređaji bezbedni za bebu?
 
Razlika između temperature u zatvorenom i otvorenom prostoru ne sme da bude veća od 10°C

Kako temperature rastu tokom leta, tako smo u potrazi da se na bilo koji način rashladimo, ali roditelji uglavnom brinu da li su klima uređaji bezbedni za bebu? Većina nije sigurna kako da pravilno koriste klimu kada je beba u blizini, pa ih potpuno izbegavaju. Međutim, ako se pridržavate određenih pravila i saveta moćićete da uživate u rashlađenoj prostoriji.
Kako pravilno koristiti klima uređaj u prostoriji u kojoj boravi beba?
*Pripreme pre uključivanja klima uređaja
Pre uključivanja klima uređaja dobro provetrite prostoriju, a zatim zatvorite prozore, ali vrata neka ostanu otvorena.
*Kako kontrolisati temperaturu
Budite veoma pažljivi kada se radi o temperaturi. Ako je beba aktivna ili budna, prijatno će joj biti ako je u sobi 26-27°C. Takođe, roditelji treba da vode računa pre svega na razliku između temperature u zatvorenom i otvorenom prostoru, koja ne sme da bude veća od 10°C, jer u suprotnom organizam može doživeti šok. Ukoliko beba spava temperatura treba da bude nešto viša 27-28°C i zapamtite da bebu ipak malo pokrijete nekim tanjim peškirom, jer se telo za vreme sna svakako hladi. 
*Kada isključiti klima uređaj
Sat vremena pre nego što nameravate da izađete napolje isključite klima uređaj. Temperatura će postepeno rasti i dete će se postepeno navikavati na višu temperaturu. Takođe, ako planirate da kupate bebu ugasite klimu sat-dva pre kupanja i nemojte je uključivati određeno vreme nakon kupanja.
Tri korisna saveta za korišćenje klima uređaja
1. Temperatura u sobi ne sme da bude suviše niska i ne bi trebalo naglo i brzo spuštati temperaturu.
2. Otvorite ili barem odškrinite prozor kada se koristi klima, kako bi se mešao vazduh iz prostorije sa spoljašnjim, jer je veoma često loš kvalitet vazduha u klimatizovanim prostorijama, što može negativno da utiče na zdravlje bebe (infekcije gornjih respiratornih puteva, kašalj i drugi respiratorni problemi). Zbog toga je veoma važno redovno održavanje i čišćenje uređaja.
3. Obratite pažnju i na vlažnost vazduha, jer bebama koje često borave u klimatizovanoj prostoriji može postati suva koža, kao i usta. Ukoliko ste u mogućnosti nabavite ovlaživač vazduha, a od koristi je i jonizator koji uklanja alergene.

1 коментар:

  1. Knowing the different room Klima uređaji
    Omaha models available helps you in making the right decision.
    Thanks for sharing...!!!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...