понедељак, 9. јул 2012.

Pametni načini da iskoristite talog od kafe


Žena, Foto: Shutterstock, 09. 07. 2012. 00:02
Komentara 5 | Preporuka 0
Ako uživate u ispijanju turske kafe, sigurno se svako malo nađete s ogromnim količinama taloga koji ostaje u šoljicama i zbog koga stalno jurite u toalet da biste ga se ratosiljali.


Međutim ako ste mislili da uvek morate da ga bacate, varate se. Talog od kafe možete upotrebiti na nekoliko korisnih načina.

PILING
Pomešajte talog od kafe s medom kako biste napravili piling koji možete da koristite za telo i lice i koji će vašoj koži pružiti predivan sjaj. Takođe, ovaj piling je odličan način za rešavanje celulita! Obavezno probajte!

MASKA ZA KOSU
Utrljajte talog u kosu pre šamponiranja i ostavite neko vreme pre nego što isperete vodom. Plavuše bi ovu masku trebalo da izbegavaju, ali ostalima će nakon tretmana kosa biti sjajna i poslušna.

ĐUBRIVOTalog kafe pomešan s vodom odličan je način za dohranjivanje zemlje kućnih biljaka.

OSVEŽIVAČ PROSTORAStavite talog u posudu pa ga postavite u deo stana u kojem želite da uklonite neprijatne mirise, kao što su frižider ili kanta za smeće.

SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE
Ako vam je posuđe jako zaprljano, talog od kafe rešiće problem. Utrljajte ga na posudu koju želite da očistite, ali pripazite da ne upija boju. Takođe, ako želite da date novi sjaj drvenom nameštaju, pomešajte talog s vodom, premažite nameštaj i ostavite da deluje nekoliko trenutaka pa potom obrišite čistom krpom, piše Index.

SREDSTVO PROTIV UBODA INSEKATA
Utrljajte talog na mesta koja želite da zaštite od ugriza insekata jer njih odbija jak miris kafe.
  

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...