понедељак, 25. јун 2012.

ДЕВОЈЧИЦА ПРЕЖИВЕЛА АБОРТУС

24. јун 2012. године
Извор:  Православље


Невероватан догађај десио се недавно у Украјини. Након урађеног абортуса, плод је преживео. Девојчица је преживела клиничку смрт и две године провела на инфективном оделењу, практично само вегетирајући, све док је нису пронашли људи који су је усвојили. Лекари су покушали да одговоре Евгенија и Марину од овог избора, говорећи да дете неће ни ходати, ни говорити.
Млада девојка је у петом месецу трудноће абортирала и заборавила тај догађај, као ружан сан. За то време, у болници нису знали шта да учине: оно што се назива абортивни материјал дисало је неколико часова на операционом столу. Акушери су без неке претеране наде ставили дете на реанимацију. Лекари су назвали девојчицу Богдана, и сада та, Богом дана девојчица, живи у породици Евгенија и Марине Пјанков- јавља дописник ТСН.
Марина и Евгениј су са својом рођеном ћерком Дашом први пут видели Богдану у болници. Она је две године живела на инфективном оделењу, никоме је нису ни показивали. Од докумената је имала само медицински картон са „гомилом дијагноза“.
Она је била веома мршава –каже њена садашња мајка, која је усвојила Богдану, Марина Пјанкова. –Као код деце из Африке, само што је код њих стомак надувен, а код ње је био потпуно упао“.
Малена је изгледала као медведић у кавезу – каже Марина. – Стајала је на мршавим ножицама у раскораку, држала се за шипку и љуљала. Није реаговала када смо јој пришли. Изгледало је да дете не зна како да покаже емоције. Али, када је мој муж узео ту мрвицу у руке, она му се осмехнула. Лекар је био изненађен, рекавши да се она још никоме никад није осмехнула. И када сам видела ту сцену, тог тренутка сам помислила: „Ово је наше дете“.
Лекари су им саветовали да не преузимају на себе ту несрећу, а такође, медицинска сестра им је рекла да је девојчица преживела и клиничку смрт. Када су усвојитељи узели Богдану, она је имала свега шест килограма, а они су је научили да једе, хода и говори. Отпале су све претходне дијагнозе лекара, и она је сада здраво и радознало дете. Сада Богдана има пет година, њене сестре је постепено уче да рачуна и препознаје слова и она има исте шансе као и њени вршњаци.

Породица Пјанков са малом Богданом
Идеја о усвајању припада оцу породице. Његова мама је одрасла у дечијем дому.  После овог чудесног догађаја са Богданом, Евгеније Пјанков је покренуо кампању против абортуса.
За ово време од како је наша држава независна, 32 милиона деце је убијено путем абортуса- званично. Према незваничним подацима -48 милиона.“ Он сматра да је боље родити дете и дати га на усвајање, него убити га.
Богданина породица је узела да васпитава и девојчицу Ану, а за још тридесеторо деце Евгеније и Марина су пронашли усвојитељске породице.
Биолошки родитељи дозвољавају себи грешке у животу, али они могу да преиспитају своје поступке“ –каже Евгеније. Тако је свој поступак преиспитала и Анина мама, којој су Пјанкови помогли да оде на лечење од алкохолизма. А сада та жена долази да посети своју ћерку.
Када Богдана буде имала седам-осам година, ми ћемо јој рећи да она има маму која је воли“ – прича Марина о будућим плановима. Да је њена ћерка преживела, биолошка мајка је сазнала, када је потписивала документа о рођењу девојчице. Марина је уверена, да ће се та девојка, када буде имала своје жељено дете,  свакако сетити Богдане и желеће да је види.
Породица Пјанков редовно води трибине против абортуса под називом „Сачувај живот“ на разним универзитетима у Кијеву. У марту 2010.године одржана је трибина на Политехничком институту у Кијеву.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...