петак, 15. јун 2012.

Kompanija vredna 6 milijardi dolara u kojoj radnici idu na odmor kad hoće i koliko hoće


Američka kompanija "Netfliks", čija je vrednost na berzi procenjena na 6 milijardi dolara, odlučila je da svojim radnicima ne ograničava vreme za odmor, te svako može da uzme odmor kada hoće i u trajanju koje mu odgovara.
U kompaniji "Netfliks" navode da se više oslanjaju na postignuća zaposlenih, nego na broj dana koje provedu na poslu
U pokušaju da se reši suvišne papriologije koja je potrebna kada neko od 900 radnika "Netfliksa" želi da ode na odmor, ova kompanija načinila je revolucionarni korak, te svojim zaposlenima omogućila da svojim slobodnim danima raspolažu po sopstvenom nahođenju.
 

Iako je za očekivati da radnici zloupotrebe ovako liberalan sistem, to se nije dogodilo. Rid Hejstings, jedan od osnivača kompanije, izjavio je za "Blumberg" da je to zato što zapošljavaju "zrele, odgovorne ljude kojima je stalo do kvaliteta posla koji obavljaju".
 

Šta je "Netfliks"?

"Netfliks" je internet provajder za striming medije koji svoje usluge pruža korisnicima u SAD, Kanadi, Latinskoj Americi, Karibima, Velikoj Britaniji i Irskoj. Osnovan je 1997. godine sa sedištem u Los Gatosu, u Kaliforniji. Danas ima 23,6 miliona korisnika i profit od milijardu i po dolara. Više o ovoj kompaniji možete pročitati ovde.
 
Prema njegovim rečima, kompanija se više oslanja na postignuća zaposlenih, nego na broj dana koje provedu na poslu.
 
"Netfliks" nije jedina kompanija koja primenjuje ovakav sistem godišnjih odmora, budući da je i čuveni IBM omogućio zaposlenima da sa posla izlaze ranije ili da uzmu slobodne dane bez prethodne najave, sve dok to ne utiče na posao koji treba da obave.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...