субота, 7. јул 2012.

Viljamovka najbolja rakija na svetu

Preuzeto od Agencije Tanjug.

Viljamovka je proglašena najboljom rakijom na svetu na sajmu u Las Vegasu, održanom od 2. do 5. aprila, rekao je komercijalni direktor RB Globala Slavko Marinković, dodajući da je u obrazloženju te odluke stručni žiri naveo da je iznenađen kvalitetom rakije koja dolazi iz za njih gotovo potpuno nepoznate zemlje



NOVI SAD - Posetioci Međunarodnog festivala vina u Novom Sadu, Interfesta, imaju priliku da pored vina iz 120 vinarija iz 15 zemalja sveta degistiraju na štandu užičkog RB Globala i nekoliko vrsta "stare sokolove rakije" među kojima i "viljamovku", zvanično najbolju rakiju na svetu.
"Viljamovka" je proglašena najboljom rakijom na svetu na sajmu u Las Vegasu, održanom od 2. do 5. aprila, rekao je komercijalni direktor RB Globala Slavko Marinković, dodajući da je u obrazloženju te odluke stručni žiri naveo da je iznenađen kvalitetom rakije koja dolazi iz za njih gotovo potpuno nepoznate zemlje.
"Titula najbolje rakije na svetu uticala je da ionako veliko interesovanje za "staru sokolovu rakiju“ u inostranstvu bude još veće“, rekao je Marinković, ističući da se godišnje na strana tržišta izveze 60.000 flaša "sokolove rakije“, ali da će uskoro taj broj biti dvostruko veći.
Po Marinkovićevim rečima, upravo je u toku realizacija investicije kojom će biti duplirani destilerija i podrumi u selu Koštolović kod Bajine Bašte, odnosno ukupni proizvodni kapaciteti tog proizvođača rakije.
"Naše voćne rakije izvozimo u Australiju, SAD, Rusiju i sve zemlje zapadne Evrope, a stalno dobijamo zahteve za povećanjem isporuka, pa je bilo neophodno povećanje proizvodnih kapaciteta“, objasnio je Marinković, naglasivši da su i oni sami iznenađeni činjenicom da njihove bele voćne rakije imaju tako dobru prođu na inostranim tržištima.
On je istakao da je osvajanje titule najbolje rakije na svetu omogućilo da brend "stara sokolova rakija“ uđe u lanac američkih distributera. To, kako je rekao, samo po sebi znači da će u narednom periodu prodaja na tom tržistu biti značajno povećana.
Ono na šta su proizvođači "stare sokolove rakije“ posebno ponosni je činjenica da uzorak "viljamovke“ koja je ocenjivana u Las Vegasu nije specijalno pripreman za sajam već je njihov distributer uzeo flašu iz prodavnice i predao je na žiriranje.
"Stara sokolova rakija“ se nalazi na tržištu 18 godina. Na početku je RB Global prodavao samo šljivovicu i to 12 godina staru, ali vremenom se na zahtev tržišta širio asortiman proizvoda, pa sada pored nekoliko različitih vrsta šljivovice taj proizvođač tržistu isporučuje nekoliko vrsta vočnih rakija (kajsija, dunja, kruška).
"Viljamovka“, koja je zvanično najbolja rakija na svetu, proizvedena je od kruške koja se uzgaja u okolini Čačka.



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...