понедељак, 23. јул 2012.

Žena koja je bila inspiracija za pesmu "Devojka sa Ipaneme" prelepa i u 68. godini

Devojka koja je svojevremeno inspirisala autore čuvene numere "Devojka sa Ipaneme" sada ima 68. godina i izgleda veoma atraktivno, kao da je za nju vreme stalo pre 50 godina kada je ova numera nastala.

Eloiza Pinto je oduševila autore ove pesme dok su sedeli u jednom baru na plaži u Rio De Žaneiru














Malo je onih koji barem jednom u nekom kafiću ili baru na plaži nisu čuli "Devojku sa Ipaneme", koja je na neki način postala zaštitni znak Brazila.


Savršena koža i duga tamna kosa potpuno su sludeli autore pesme















Eloiza Pinto je puno ime žene koja je svojom savršenom kožom i dugom kosom oduševila autore ove pesme dok su sedeli u jednom baru na plaži u Rio De Žaneiru.

Međutim, u vreme kada je pesma nastala Eloiza nije ni slutila da je upravo ona bila devojka koja je Žoau Žilbertu i Tomu Žobimu poslužila kao inspiracija za "Devojku sa Ipname".

Njen život je bio sasvim jednostavan, išla je u školu, u slobodno vreme na plažu, a kada je prvi put čula "Devojku sa Ipaneme" pesma joj se dopala.


Eloiza tek sada planira da unovči slavu "devojke sa Ipaneme"



















Ipak, čula je da se u baru pored koga je često prolazila i gde su je autori pesme zapravo i videli, šuška kako je baš ona devojka čija je lepota opevana u ovom hitu. Da se zaista radi o njoj uverila se tek 1965. kada je autor stihova Vinišius de Moraeš u jednom intervjuu otkrio njen identitet.

Iako je imala priliku da tada postane slavna, jer su joj ponude za uloge u TV serijama i filmovima konstantno pristizale, Eloiza, vaspitavana u tradicionalnom dugu, odlučila je da pesma ne poremeti njen uređeni život, pa ih je sve odbila.

- Naravno da sam bila polaskana, ali sam se pitala da li ja to sve zaslužujem. Za mene je bio veliki teret to što bih morala da opravdanm očekivanja i otelotvorim sve ono štose pominje u pesmi - objasnila je.

Ubrzo po završetku srednje škole se udala i sledeće dve decnije života provela kao domaćica. Međutim, sada je odlučila da iskoristi svoju slavu, zbog čega je počela da radi dva šou programa, a sprema i knjigu na engleskom koja će ispričati njenu životnu priču.

"Devojka sa Ipaneme" proslavila je 50. godina od svog nastanka, a u vreme kada se pojavila bila je među prvim bosa nova numerama, muzičkim žanrom koji će steći veliki broj pobornika širom sveta, naročito u Americi.

Romansa potaknuta "Devojkom sa Ipaneme"

Čarobna Ipanema












Ono što priču o ovoj pesmi čini još zanimljivijom je ljubav Amerikanca Triga Sletelanda i Brazilke Sonje Madeire de Lej koji su se upoznali kada je Sonja došla u Ameriku da studira engleski i koja se rodila upravo zahvaljujući stihovima o koji govore o lepoj, mladoj ženi koja njiše kukovima dok prolazi kroz grad.

Sonja je za Triga predstavljala otelotvorenje "Devojke sa Ipaneme", ali se romansa završila kada je Sonja odlučila da se vrati kući po završetku studija

Trideset godina kasnije zahvaljujući internetu Trig je uspeo da nađe svoju izgubljenu ljubav i ovaj par je sada u braku, a svoje vreme dele između Kalifornije i Brazila.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...