четвртак, 2. јануар 2014.

Deda Mraz došao iz Australije


Odeljenje III/4 ivanjičke škole "Milinko Kušić" jedino je na svetu kome Deda Mraz ne stiže iz Laponije nego iz Australije. Zahvaljujući pradedi njihovog drugara Ostoje Čolovića mališani su dobili mnoštvo poklona među kojima igračke koale, sat u obliku Australije, lenjire, zanimljive fotografije...
Deca sa tortom i poklonima iz Australije
Sve je stiglo direktno iz zemlje kengura, baš pred čarobnu noć. A da trenutak bude sladak i zapamćen, potrudila se Ostojina majka Jelena koja je umesila veliku novogodišnju tortu sa imenima svih đaka iz razreda.

Pradeda Ostoja Oskar Čolović koji je odavno u Australiji kaže da je ovo gest izazvan željom da mališanima vrati osmeh na lice, ali i da sebi upotpuni praznično raspoloženje. Ovako je bliži svojoj porodici, praunucima i njihovim drugarima.
 
- Srećan sam što mogu da podelim igračke sa drugarima iz škole. Moj pradeda je naš pravi, dobri Deda Mraz. Plemenit i pažljiv. Mogao je da obraduje samo brata i mene ali on je odlučio da čitavom odeljenju priredi radost. Ponosan sam i ugledaću se na njega - kaže unuk Ostoja koji ime nosi po pradedi.
 
Njegovi drugari su uživali u poklonima ali i uskusnoj torti. Milan sedi odmah iza Ostoje i kaže da je potajno priželjkivao nekakv poklončić pred novu godinu.
 
- Zaista sam se obradovao. Ostojin deda je stvarno sjajan, najviše mi se dopala koala kojoj svetle okice. Jedva čekam da pokažem mojima šta sam sve dobio - kaže Milan.
 
U torti koju je umesila Ostojina mama najviše je uživala mala Ana koja je istovremeno pokušavala da montira sat u obliku čuvenog kontinenta na postolju bumeranga.
 
- Razmišljam da li bi mi se vratio bumerang ako bih ga bacila na Nikolu - vragolasto komentariše Ana.
 
Tortu su podelili đaci i učiteljice, pokloni su spakovani u školske torbe, a mališani će zahvaljujući velikom srcu Ostoje Čolovića imati u novogodišnjoj noći originalne poklone iz daleke Australije.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...