недеља, 19. јануар 2014.

Jednostavni recepti: Simpatičan i kreativan način da pripremite krompir u rerni

Dobar krompir biće ukusan kako god ga pripremite, a pogotovo ako ga pripremite na poseban, a uz to i jednostavan način kao što je ovaj. Iskusniji u kuhinji verovatno i znaju za ovu ideju, ali ipak je vredi podeliti.




Osim krompira, za ovaj recept vam trebaju kriške crvenog ili belog luka, začini po želji, maslac i maslinovo ulje. Glavna fora u ovom slučaju je tehnika seckanja krompira. Krompir treba isceckati na kriškice, od 3 do 4 milimetra tanke, ali tako da ih ne iseckate skroz, nego milimetre do dna, kako bi sve kriške ostale u jednoj celini, tj. kako bi dobili naseckan celi krompir. Pogled na fotografiju i znaćete kako.
Priprema: Krompir dobro operite, zatim dobro posušite. Iseckajte po instrukcijama iznad. Iseckajte crveni ili beli luk na kriškice i stavite između krompir kriškica onoliko često koliko želite. Premažite krompire maslinovim uljem, zatim posolite i dodajte začine po želji. Na vrh krompira stavite kockice/kriškice putera koji će se otopiti tokom pečenja i dati dodatnu notu samom jelu.
Stavite u tepsiju, na masni papir za pečenje. Ubacite u već zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 30 do 40 minuta, odnosno dok krompir ne postane mekan iznutra, a hrskav s vana. Sa začinima možete eksperimentisati, kao i sa povrćem. Možete dodati biber, kriškice mrkve, paprike … Krompir ne morate guliti, jer u kori je mnogo zdravlja, ali odaberite što pravilniji krompir, bez sumnjivih tragova na njemu. Naravno, možete ga i oguliti.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...