понедељак, 3. септембар 2012.

Čuveni govornik Nik Vujičić, rođen bez ruku i nogu, dolazi u Beograd i Novi Sad


 Blic | 03. 09. 2012. - 17:19h | Foto: Beta - AP | Komentara: 7 

Nik Vujičić, svetski poznati motivacioni govornik srpskog porekla, rođen bez udova, po prvi put će održati svoje motivacione govore u Srbiji, i to u humanitarne svrhe. Vujičić će nastupiti u Beogradu (21. septembra, u centru „Sava“, Velika dvorana, 19h), i u Novom Sadu (22. septembra, Velika dvorana, 19h).

Vujičić je nastupio i na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu



















Nik Vujičić je držao govore u 43 zemlje i razgovarao sa više od 4.500.000 ljudi, a gledanost njegovih predavanja na Internetu meri se desetinama miliona poseta iz celog sveta. Među publikom koja ga je slušala bili su i predsednici država i poslovni ljudi, srednjoškolci, osobe sa invaliditetom, roditelji, deca, zatvorenici...

"Vizija, upornost i vera u Boga su, prema Nikovom uverenju i ličnom iskustvu, ključni da se ostvari uspešan život i ispune snovi, čak i kada postoje velika ograničenja i životni izazovi", kažu organizatori njegovog nastupa u Srbiji. 


Nik Vujičić na fudbalskom terenu

Novac od karata ide u humanitarne svrhe

Cena karte je 500 dinara, a mogu se kupiti na biletarnici centra „Sava” i knjižarama "Vulkan" u celoj Srbiji. Sav prihod od prodatih karata biće namenjen licima sa hendikepom.

Tokom dvočasovnog predavanja „Život bez ograničenja”, nastupiće horovi „Lifesong” i „Kolegium Musicum” kao i hor “ISON” od 130 učesnika u kome pevaju deca sa posebnim potrebama.











Uprkos hendikepu, Nik je rano naučio da uživa u svim sitnicama koje daju smisao svakodnevici, poput sporta, koji je njegova velika strast. veliku ulogu u njegovom ranom osamostaljivanju imali su roditelji. 

- Tata me je prvi put ubacio u bazen sa 18 meseci. Godinama me je ohrabrivao i učio da plivam. Takođe volim skejtbording i fudbal. Veliki sam fan engleske Premijer lige - kaže Nik.

"Živeti slobodno" 


Vujičić je rođen kao prvo dete u srpskoj porodici u Brizbejnu, u Australiji. Rođen je sa retkim poremećajem tetra-amelia, odnosno bez udova. Ima torzo i malo stopalo na levoj strani pomoću kojeg održava ravnotežu i barata predmetima. Uz pomoć stopala može i da kuca, piše olovkom, kao i da drži predmete između prstiju. Tvrdi da mu nedostatak udova pomaže da pluta u vodi tako što koristi svoje stopalo kao "propeler".

Pročitajte još:

Danas je izuzetno traženi motivacioni govornik i na svetskim konferencijama i skupovima poput Svetskog ekomskog foruma u Davosu 2011. godine.

O njemu su pisali najveći svetski mediji kao što su Bi-Bi-Si i Si-En-En.

Autor je i knjige „Živeti slobodno” a uspeo je i da snimi kratkometražni nagrađivani film „Butterfly circus”. 

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...